Цената на килограм сирене в търговските обекти на "Ел Би Булгарикум" от днес ще е 12,90 лева, а тази на кашкавала - 15,90 лева. Това обяви изпълнителният директор на държавната фирма Владимир Русев в сутрешния блок на БНТ.

Припомняме, че точно преди да бъде отстранен и предишния директор на държавната фирма Николай Малинов обяви намаление в цените на продуктите на държавното млекопреработвателно предприятие. След това обаче бе обвинен в злоупотреби, а от Министерство на икономиката и индустрията изпратиха одита на управлението му в прокуратурата. Бе обявено че и ДАНС ще прави проверка.

Скандал с вкус на вкиснало мляко и плесен в "Ел Би Булгарикум"

Скандал с вкус на вкиснало мляко и плесен в "Ел Би Булгарикум"

Уволненият шеф на "Ел Би Булгарикум" показа документи и съзря опит за фалит на дружеството

Днес Владимир Русев обяви, че предприятието има нови договори за доставка след серия срещи с български производители. "Най-спешната задача бе да възстановим договорите с българските производители, защото Ел Би трябва да бъде еталон за българския вкус", подчерта Русев. Това ще позволи и трайно намаление на цените, но и ще се запази печалбата на дружеството.

Ръководството на фирмата уверява, че всички стандарти за производство на млечни продукти ще бъде спазвани - 7 литра мляко за килограм сирене и 10 л. Мляко за кашкавала.

Това обаче е малко вероятно да повлияе на пазара като цяло, тъй като пазарният дял на "Ел Би Булгарикум" е много нисък. Затова и се планират инвестиции в разширяване на търговската мрежа.