Тук е най-консервативната част от проекта за реконструкция на центъра. Гранитните павета на площад Александър Невски ще бъдат запазени.

Това заяви пред БНТ общинският съветник Николай Стойнев.

Той подкрепи думите на столичния кмет и се учудва на спекулациите, тъй като не се предвиждат революционни промени.

"Много политици ,запътили се към Европа не са забравили байганьовския манталитет", отбеляза той.

По думите му ще бъдат обновени само част от настилките и след приключване на ремонта ще се освободи повече място за хората и по-малко за автомобилите.

От 2017 година утвърдения работен проект не предвижда промяна и подмяна на гранитните павета, както и при тротоарите. Относно осветлението пилони няма да бъдат поставяни, както няма да се поставят и плочки с имена на бележити българи. "Всичко ще бъде, както сме свикнали да го гледаме", посочи Стойнев.

Няма да пипат гранитните павета около "Александър Невски"

Няма да пипат гранитните павета около "Александър Невски"

По думите на Фандъкова нивото на тротоарите също ще остане непременено

При градинката Кристал и тази на СУ "Св. Св. Климент Охридски" са възложени на фирмата изпълнител отстраняване на забележки по дейностите.

"Когато обектите се приемат от общината, ремонтът на площад "Александър Невски" ще започне", обясни Стойнев.

Проектът за обновяване на централната градска част включва зона 2 около Народното събрание и "Граф Игнатиев" и зона 4. Стойнев обаче успокои, че промени в проектите няма.

Припомняме, че вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че няма да се пипат гранитните павета около "Александър Невски".