Уволненият чиновник от Габрово не е освободен от поста му по политически причини. "Категорично няма политически мотиви в дисциплинарното уволнение на служителя на Дирекция "Инспекция по труда - Габрово" Илиян Владов, каквито внушения се появяват", се казва в съобщение на социалното министерство.

Уволниха чиновник заради смешен колаж на Борисов

Уволниха чиновник заради смешен колаж на Борисов

Потърпевшият е служител на инспекцията по труда

Според официалната позиция на ведомството, Владов е уволнен заради уронване престижа на държавната служба, след като е образувано дисциплинарно производство срещу него.

В рамките на производството било установено, че докато е бил служител на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", Владов е проявявал неуважение към държавната служба.

"Използвал е обидни квалификации и с действията си е внушавал недоверие в институцията, за която е работил, както и в нейните служители. Многократно е правил изявления с неетични квалификации и е проявявал грубо отношение към колегите си", заявиха от МТСП.

Решението за дисциплинарното уволнение било взето на базата на тези обстоятелства и по никакъв начин не е свързано с политически убеждения.

Според съобщението на министерството, ГИТ не ограничава правото на лично мнение на своите служители, а се придържа към разпоредбите на Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация, който всеки работещ в нея е длъжен да спазва.