Трябва да намерим начин цялото българско общество да се справи с грозното явление посегателство над практикуващи медици. Това коментира председателят на здравната комисия в 44-то народно събрание Даниела Дариткова пред журналисти в парламента по повод поредния случай с бити медици в Бургас.

Законодателят е свършил своята работа, промените в Наказателния кодекс са факт. Наказанията са с различна степен и тежест в зависимост от това каква вреда е нанесена на потърпевшите

“Ще ви убия”, крещял нападателят на медицински екип в Бургас

“Ще ви убия”, крещял нападателят на медицински екип в Бургас

Прокуратурата иска постоянен арест

Оттук нататък би следвало от една страна да образоваме всички, които получават медицинска помощ, а от друга страна да покажем обществена непримиримост със съдействието на медиите. На трето място правораздавателните органи да бъдат безкомпромисни, призова Даниела Дариткова.

Припомняме, двама лекари и двама служители от персонала на МБАЛ "Бургасмед" станаха жертва на насилие от страна на пациента. Лекар от реанимация е ударен с юмрук в корема и е повален на земята, друг член от персонала е в тежко състояние, но без опасност за живота. Той е приет за лечение в болницата със счупен нос, което ще наложи последваща операция, съмнение за фрактура на левия крак, тежки хематоми по цялото лице. 
От Бургаската районна прокуратура поискаха постоянен арест на нападателя на медици.

Майка на бебе се нахвърли върху медицинска сестра в Русе

Майка на бебе се нахвърли върху медицинска сестра в Русе

Не харесала как слагат инжекцията на детето