Районната прокуратура в Бургас иска постоянен арест за нападателя на екип на бургаска болница, съобщават от държавното обвинение.

Предстои искането за определяне на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо Кирил да бъде внесено в съда.

Припомняме, че мъжът нанесъл удари с юмруци и крака на четирима души в бургаската болница "Бургасмед" ЕООД.

Двама лекари и част от персонала на МБАЛ "Бургасмед" станаха жертва на насилие от страна на пациента. Лекар от реанимация е ударен с юмрук в корема и е повален на земята, друг член от персонала е в тежко състояние, но без опасност за живота. Той е приет за лечение в болницата със счупен нос, което ще наложи последваща операция, съмнение за фрактура на левия крак, тежки хематоми по цялото лице.

Пациент нападна екип на бургаска болница

Пациент нападна екип на бургаска болница

Лекар от реанимация е ударен с юмрук в корема, друг член от персонала е в тежко състояние

Към момента агресивният мъж е арестуван за 72 часа.

22-годишният софиянец е обвинен, че на 24 май след 2.00 часа в болницата в бургаския комплекс "Меден рудник" в условията на опасен рецидив е нанесъл удари с юмруци и крака на четирима служители на болничния екип.

Мъжът обърнал болничното легло и крещял: "Ще ви набия!", "Ще ви убия! Ще ви намеря, знам къде живеете!", "Какви сте вие? Ще ви убия, пак ще се върна! Знаете ли кой съм аз?", "Майка ви да ......, помияр, боклук, нещастник!", "Ще ви убия! Махнете се от тук, какво като съм пиян? Да не мислите, че не мога да ви набия?".