"Знаем, че са се сблъскали глава в глава с негов приятел. Този, който отговаря за пързалката е пуснал младежа по-рано, отколкото трябва. Той твърди, че момчето се е спуснало само".

Това заявиха пред Нова телевизия родителите на момчето, което загина вследствие на инцидент в аквапарк в Приморско.

"Тук ни обясниха, че нашият син е паднал от 2 метра височина, но това не е така. Децата казват, че не е падал. Спасителят, който е бил там го е изнесъл и може той да го е увредил", коментираха още те.

По думите им след инцидента никой не им се е обадил. Държали са връзка само с приятелите на момчето. Дори от болницата никой не ги е потърсил.

"Опитахме се да се свържем с болничното заведение по телефона, но никой не отговори", добавиха родителите на загиналия младеж.

18-годишен загина при инцидент на водна пързалка в Приморско

18-годишен загина при инцидент на водна пързалка в Приморско

Друг младеж е с опасност за живота

Припомняме, че вчера, 8 август, 18-годишен тийнейджър загина, докато се спускаше по екстремна пързалка тип "цунами".

Предполага се, че причина за трагедията е недостатъчното изчакване между спусканията на младежите. Заради водната струя, вътре в улея, двамата се сблъскват и единият бива сериозно наранен.

Двете момчета веднага са транспортирани в Университетската болница в Бургас. Въпреки усилията, лекарите не успяват да спасят живота на един от младежите. На другия пострадал е оказана медицинска помощ и след като е подписал декларация за доброволно напускане на лечебното заведение е освободен.

Припомняме, че малко по-рано днес стана ясно, че полицията ще извърши повторен оглед на водната пързалка в аквапарк "Планет" в Приморско, където загина момчето. 

Полицията ще прави втора проверка на аквапарка, където загина младеж

Полицията ще прави втора проверка на аквапарка, където загина младеж

Две момчета се сблъскаха…