Над 100 души дариха кръв за спасяване на 17-годишната ученичка, ударена от автобус. От болница "Пирогов" благодарят навсички кръводарители, които днес се отзоваха на апела за спешно кръводаряване.

Хората откликнаха на нуждата от кръв с кръвна група А (резус фактор положителен). В момента разполагаме с достатъчно количество кръв и кръвни продукти. От болнца УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" имат нужда от още кръводарители.

"Пирогов" спешно се нуждае от кръводарители

"Пирогов" спешно се нуждае от кръводарители

Желаещите могат да дарят кръв в Националния център по трансфузионна хематология в София

От Института за спешна медицинска помощ призовават гражданите да запазят позитивната енергия, генерирана в обществото, като продължават да даряват кръв за нуждите на болница "Пирогов" през цялата предстояща седмица в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София. Само така можем да гарантираме, че ще бъдат избегнати нови критични ситуации, които да налагат отправянето на апели за спешно кръводаряване, обясняват от болницата.

От УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" благодарят на екипа на Националния център по трансфузионна хематология. Доброволците, които искат да помогнат на болницата, да дарят кръв в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра от понеделник до петък между 08:00 и 18:00 часа с прекъсване между 12:00 и 13:00 часа.