Отварят пещерата “Съева дупка” за туристи Министърът на околната среда и водите Долорес Арсенова ще открие официално новата осветителна инсталация на пещерата ”Съева дупка” в село Брестница, област Ловеч, като част от инициативата на българското правителство “БългарияДА – Това е моята природа!” под патронажа на министър – председателя на Република България Симеон Сакскобургготски.

Министерството на околната среда и водите финансира проекта за възстановяване функционирането на туристически обект “Пещера “Съева дупка”, чрез програма за управление на дейностите по опазване на околната среда с 80 268 лв. Проектът включва осигуряване на електрозахранване и осветление на пещерата, доставка и монтаж на електрическа инсталация и ремонти на прилежащи обекти.

Изпълнител на обекта е “Милер инженеринг” ЕООД, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда осигурява средства в размер на 9 978 лв. на община Ябланица за “Възстановяване и маркиране на екопътеки на територията на община Ябланица: с. Брестница – пещера “Съева дупка”; с. Брестница – скални пропасти “Ледниците”.