"Глобалният пакт на ООН за миграцията е в разрез със света." Toва мнение изказа на пресконференция в БТА политическият анализатор и юрист Мирослав Попов.

Той припомни, че е бил на глобалния форум за миграцията в Маракеш и проблемът за миграцията е бил интерпретиран по един начин.

По думите му Глобалният пакт не се интересува от причините за миграцията и идеята да се постави обща рамка на миграцията е доста спорна и неприемлива. Глобалният свят чрез Пакта на ООН се подчинява на идеята на най-могъщите корпорации.

ООН прие Глобалния пакт за миграцията

ООН прие Глобалния пакт за миграцията

Гласуването в Общото събрание повтори разпределението на силите от Маракеш

Според Попов Пактът е написан доста прилично и хрисимо, но съдържа неща, които са в пълен разрез с актуалното политическо устройство на света.

"Идеята за разрешаване на проблема с миграцията е разбираема и решима, само ако европейските държави спазят ангажимента към собствените си граждани", смята политическият анализатор.

Попов изтъкна, че коректното поведение на България е трябвало да гласува против Глобалния пакт на ООН за миграцията, защото има втори и трети план на проблема. Той негодува, че в текста на Пакта става въпрос за преселване, а не за миграцията като проблем.

ЕК призовава да одобрим миграционния пакт на ООН

ЕК призовава да одобрим миграционния пакт на ООН

Апелът е към Австрия, България, Полша, Словакия, Унгария и Чехия

Припомняме, на 12 ноември 2018 г. правителството обяви, че България няма да се присъедини към Глобалния пакт за миграцията на ООН.

"Едни от проблемите са, че миграционните процеси ще се устремят към Европа и вместо да се говори за нелегалната миграция, се говори за миграцията като цяло", подчерта той.

"Нелегалната миграция може да бъде ограничавана и да й се противопоставя със законови мерки, административни и наказателни мерки", смята той и допълни, че трябва да бъдат санкционира хората, които говорят за миграцията като процес.

България се въздържа от присъединяване към Глобалния пакт за миграцията

България се въздържа от присъединяване към Глобалния пакт за миграцията

Няма да имаме официални представители на конференцията в Маракеш

Мирослав Попов призова, че трябва да променим предствата за света, в който живеем.

Според проф. Нина Дюлгерова ако не се реализират българските национални интереси, няма да има политици и ще бъде поставено под изпитание съществуването на България.

Тя обясни, че ако не се утвърди властта и не се създадат нови условия, в които не агресивната компетентност, а познанието и слушането в това, което е в защита на българските национални интереси, то в държавата ще настъпят интересни процеси и хаос.

Правителството няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН
Обновена

Правителството няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН

Решението е на коалиционния съвет

"Празни приказки никой няма да слуша и решаване на проблемите на парче също няма да се получи", предупреди проф. Дюлгерова.

Според нея през настоящата година страната ни ще бъде поставена пред сериозно изпитание, с което да се запази човечеството и да се прекъснат всички процеси, които досега са вървели като политически реторика.

Професорът подчерта, че българският народ и общество иска реални резултати, свързани с повишаване на жизнения стандарт.

"Ако не се направи това, което е в защита на българските национални интереси, и това, което иска българският народ, то няма да има политици, няма да има пари за тях и ще бъде поставена под изпитание съществуването на България като цяло", прогнозира тя. 

8 държави от ЕС отхвърлят глобалния пакт за миграция

8 държави от ЕС отхвърлят глобалния пакт за миграция

Словакия е поредната държава

Проф. Дюлгерова обобщи, че 2019 година ще бъде година на интересни времена, но и възможности за запазване, съхраняване и развитие на цивилизацията, народа и хората на България.

"Трябва да се работи, така че да бъде запазена държавата, а не да се унищожи", призова тя.