Българският патриарх Неофит оглави тържествената литургия по повод Рожедество Христово, която се проведе в Патриаршеския храм "Свети Александър Невски", съобщава БНР.

"Да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим един към друг, дори и към враговете си", призова в словото си патриарх Неофит.

"Днес, когато целият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни борби и противоречия, когато благоволението между хората все повече отстъпва пред враждата и непоносимостта към другия, когато военните конфликти като средство за разрешаване на споровете ни не само не намаляват, но възприемат все по-застрашителни размери и съсипват милиони човешки съдби, ние отново имаме една единствена истинска надежда и тя е нашата вяра и упованието ни в Божията благост и Божията всеопрощаваща любов", каза още той.

Литургията продължи над два часа и бе придружена от Мелнишкия епископ Герасим, Белоградчишкия епископ Поликарп и от ректора на Софийската духовна семинария Браницкия епископ Пахомий.

Не забравяйте хората в нужда, призова патриарх Неофит на празника

Не забравяйте хората в нужда, призова патриарх Неофит на празника

Светът в който живеем, независимо от своя материален и културен напредък, продължава и днес да бъде свят на болка и тъга, каза той