Българският патриарх Неофит поздрави децата за 1 юни. В специално обръщение, публикувано на страницата на патриаршеския сайт, духовният водач на България призова да пазим децата на България чисти и непокварени.

"Нека се грижим за тях не само материално, но и духовно, да ги възпитаваме още от люлката в Божията истина и в Божия път, в добрите вековни традиции на православния ни народ, който е оцелял през вековете", пише патриарх Неофит като изтъква и духовната и културна идентичност и вътрешно единство на народа, опазено от православната християнска вяра.

В Международния ден на детето той пожелава да има чиста радост и изобилна божествена светлина, която да огрява душите и сърцата на българите. "Да има взаимна любов между вас, във вашите семейства, и неизменно да озарява житейския ви път", пише Негово Светейшество.

"Децата са най-скъпото и най-свидното на всеки човек, на всяко семейство и на всеки народ. Те са благословение както за своите родители, така и за цялото ни общество - тези, които отглеждаме и за които се грижим с най-усърдна грижа, които ни носят искрена радост, както и тези, към които гледаме с надежда за утрешния ден", пише патриарх Неофит.

В обръщението си той припомня думите на Христос: "... истина ви казвам, ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно" (Мат. 18:3). Бог да пази децата на България, пожелава патриарх Неофит.

Днес е Денят на детето – множество прояви са със свободен вход

Днес е Денят на детето – множество прояви са със свободен вход

Столичният зоопарк ще покаже нова двойка бели тигри...