Какво е отношението към добавката от 75 лева за пенсионерите, преминали през пълен ваксинационен цикъл? Огромна опашка от желаещи да си поставят една от трите налични ваксини - на Pfizer, Moderna и Janssen - се изви пред ваксинационния пункт на спешната болница "Пирогов", информира БГНЕС.

Мария сподели, че добавката, предвидена за пенсионерите, представлява гавра.

Правителството отпуска добавка от 75 лева на всеки ваксиниран пенсионер

Правителството отпуска добавка от 75 лева на всеки ваксиниран пенсионер

"Позитивният стимул" започва да действа от началото на януари

"Дойдох да се ваксинирам, защото имам 2 дози и трябва да си поставя и третата. 75-те лева еднократна добавка към пенсиите, които министър-председателят Кирил Петков обеща да даде на пенсионерите, за мен е гавра. Аз нямам нищо против тези пари, ще си ги взема, но не е това начинът. Ние бабите постоянно се майтапим с тези 75 лева, какво ще направим с тях? На мен тези пари няма да ми стигнат само за лекарствата", отбеляза тя.

По думите ѝ здравето няма цена. Според нея парите са крайно недостатъчни и би трябвало пенсионерите да получат поне по 200 лв.

"Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам. Искам да бъда безопасна за всички около мен. Досега съм си сложила 2 дози на Pfizer, сега ще сложа и третата, за да ходя да искам от Кирил Петков 75 лв.", пошегува се възрастната дама.

Михаил от своя страна каза, че е дошъл да се ваксинира, защото са почивни дни.

Пенсионерите не трябва да подават заявление за ваксинационните 75 лв.

Пенсионерите не трябва да подават заявление за ваксинационните 75 лв.

Тя ще им бъде изплатена заедно с пенсиите за месец февруари

"Свършиха празниците. Стига толкова ядене и пиене. Време е да се погрижим за здравето си. Дойдох да си сложа трета бустерна доза. Наистина днес има повишен интерес към ваксинациите. Гледам, че преобладаващата част от хората, които са дошли, са на възраст над 40 г. Може би те са стигнали до извода, че ваксината е най-доброто нещо. Поне за мен е така", добави той.

Според него 75-те лева еднократна добавка към пенсиите категорично не са достатъчни.

"Не вярвам, че някой е дошъл да се ваксинира заради парите. С тези 75 лева може да се закърпи бюджетът за една седмица най-много и това е. Друго няма какво да се направи", уточни възрастният мъж.

Мария Черникова пък изрази мнение, че еднократната добавка към пенсиите е едно добро дело от страна на правителството, но за съжаление предвидената сума не е задоволителна.

"Аз отдавна съм ваксинирана. На 18-то число навършвам 6 месеца след втората доза. Трябваше на 18-и да се ваксинирам, но дъщеря ми реши да ме заведе днес. Реших да се възползвам от почивните дни. 75-те лева добавка към пенсиите са нищо - с тях и без тях, няма никакво значение. Ние пенсионерите сме свикнали на по-малки пенсии. Парите, разбира се, са добре дошли. Едно добро дело от правителството. Каква точно сума трябва да се даде, това е въпрос на политика", допълни тя.