Петима са обявили гладна стачка в палатковия лагер пред сградата на Министерския съвет, съобщи БНР.

Един от тях вече 5 денонощия не се храни и не пие вода. Състоянието му не е никак леко, обясниха протестиращи с него в палатките. Владимир Генов е прегледан и от лекар, но въпреки препоръките им то ще продължи да гладува и да не приема течности:

"Не мога да определям сам състоянието си, мога да кажа, че се появиха болки в бъбреците. Преценил съм, че това е начин да предизвикам онези отсреща да направят нещо, което се иска от всички нас. За мен има по-важни неща от здравето", каза Генов. 

Борисов събира актива, темата остава неизвестна

Борисов събира актива, темата остава неизвестна

Срещата е в сряда, 5 август

Според него само с викане през мегафон и търсене на справедливост не става, трябва да се търси и по друг начин. "Реших, че това е начинът! Това са каузи и за тях си струва абсолютно всичко", каза Генов.

За 27 ден протестиращите се събраха в т.нар. Триъгълник на властта - на столичния площад "Независимост" на бул. "Ал. Дондуков" 2 около фонтана пред Президентството. Обстановката е спокойна.

Исканията на протестиращите са оставка на правителството и на главния прокурор, дистанционно и машинно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промени в конституцията.

Спокойна е обстановката и на "Орлов мост" към 19 часа. Хората от палатките са твърди в мнението, че няма да се откажат от исканията си за пълна промяна на системата и оставка на правителството "Борисов 3" и главния прокурор Иван Гешев.

Много млади хора се събират на "Орлов мост". Те идват с малките си деца, които карат колелета, играят и рисуват.

Автобусите обръщат преди "Орлов мост" и се връщат обратно по бул. "Цариградско шосе".

По информация на БНТ е блокирано движението на АМ "Марица" при Свиленград.

Протестиращи блокираха магистрала "Марица" при Свиленград
Обновена

Протестиращи блокираха магистрала "Марица" при Свиленград

Образуват се километрични опашки от автомобили и камиони