40 лeва Коледна добавка ще получат хората с пенсии до 321 лв. Това обяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Той който участва в дискусия на КНСБ, посветена на Европейския стълб за социални права.

Петков заяви, че днес на заседанието на Министерски съвет ще предложи заедно с министъра на финансите Коледни добавки да получат пенсионерите с изплащан размер на пенсията за месец декември до 321 лв., включително.

"Това е линията на бедност, която се предлага за 2018 г. Разчетите на НОИ показват, че това са около 1 234 млн. пенсионери. Размерът на добавката е познатия от последните години - 40 лв. на пенсионер", уточни министър Петков.

Общо правителството ще отдели за Коледни добавки на пенсионерите 50 млн. лева.

Борисов доволен от традицията за коледни добавки за пенсионерите

Борисов доволен от традицията за коледни добавки за пенсионерите

Той пожела тази добра традиция да продължи

Премиерът Борисов в началото на редовното заседание на Министерски съвет днес изказа задоволството си от това, че бюджетът позволява предоставянето на добавки за пенсионерите. Това е станало възможност заради доброто състояние на икономиката, добрата работа на приходните агенции, а и поетия ангажимент, обясни Борисов. Той пожела тази добра традиция да продължи.