Протестиращите срещу плана за управление на Пирин са пред БНБ в столицата. Първоначално предвиденият пред Министерския съвет протест е преместен, протестиращи съобщават, че там има полицейска блокада с частични заграждения.

В момента движението е блокирано от сградата на Българската народна банка до Народното събрание. Следващият четвъртък отново ще има протести, съобщава БНР.

Над 4 хил. души протестират срещу втория лифт над Банско

Над 4 хил. души протестират срещу втория лифт над Банско

Еколозите искат оставка на Нено Димов

Българската асоциация за алтернативен туризъм настоява да бъде отменено правителственото решение за промени в действащия План за управление на Национален парк "Пирин", да бъде възложено на министъра на околната среда и водите да подготви изменение в Плана, като се даде възможност за строителство на втора кабинкова линия.

Участниците в протеста коментират, че: "Това е протест, организиран от граждани. Предполагам, че ще има редовен протест, който се организира от "За да остане природа в България", в четвъртък, който предполагам, че ще е по-многолюден и във всички градове. Ще продължават протестите, докато не се отмени решението на Министерския съвет.

Едно е чисто екологичното нарушение. Това че е национален парк, го прави много по-различен от всеки един локален и регионален проблем. Другото е, че начинът, по който беше създадена тази ситуация - с решение между празниците и с административни хватки."