Хората масово подкрепят акциите на прокуратурата, очакват и по-сурови, защото виждат как се наказват "вечните чорбаджии изедници". Това коментира пред bTV психиатърът д-р Любомир Канов.

По думите му хората са се нагледали на безнаказаност през прехода и има масово емоция на възмездие. 

Арестуваха 60 души в село Розино, сред тях - и непълнолетен

Арестуваха 60 души в село Розино, сред тях - и непълнолетен

Акцията е след като от МВР искали да събарят незаконни постройки

По-образованата част от обществото се тревожи за законността на тези събития. Тя търси юридически основания да оспори някои от тези прокурорски решение тип бърза атака срещу много хора едновременно. Поставя се под съмнение юридическата компетентност на прокурора в тези дела", обясни д-р Канов.

Той предупреди, че страховете от влизането ни в еврозоната и превалтирането на депозитите е нещо като психоза, която лесно може да се превърне в паника. 

Арестуваха цяла смяна митничари на граничния пункт "Калотина"

Арестуваха цяла смяна митничари на граничния пункт "Калотина"

Има арестувани и граничари

По думите на специалиста масовите комуникации и медии правят нещата още по-лесни в план на докарване на дадени общества, та дори и на цялата планета до състояние на паника.

"Лъжливите панически новини, включително и този вирус (коронавирус), макар и смъртността му да е едва 2-3%, 40 хиляди заразени и няколко хиляди смъртни случая по света, може да доведе до паника. Едва ли толкова бързо някога се е разпространявала мълвата за чумата, която изтребвала много повече хора някога", коментира д-р Канов. 

Близо всеки пети случай на коронавирус в Китай може да е с фатален край

Близо всеки пети случай на коронавирус в Китай може да е с фатален край

Учени от Центъра за анализ на инфекциозните заболявания по света са установили, че общото ниво на смъртност на случаите (CFR) на заболели от коронавируса в провинция Хубей представлява 18%.

По-образованите общества са по-малко подвластни на състояния като паника, категоричен е психиатърът д-р Любомир Канов.