60 души от сeло Розино са арестувани тази нощ. Те са отведени в ареста на РУ-Карлово при специализирана полицейска акция, пише "24 часа".

Арестуван е и непълнолетен. Срещу него има образувано бързо производство за измама.

Акцията е разпоредена от шефа на областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. 33-има от задържаните са криминално проявени.

По време на операцията са проверени 42 адреса, 106 лица, 26 автомобили. Съставени са 16 акта по закона за личните документи и един - по закона за горите. Започнато е досъдебно производство за хулиганство срещу 5 мъже и една жена, които са задържани в РУ-Карлово.

Трето досъдебно производство е започнато за нелегален тютюн. Открити са 300 къса саморъчно направени цигари и 700 г тютюн без бандерол.

Намерени са и три незаконно притежавани пушки. Акцията се провежда след като на 31 януари шефът на местната полиция старши комисар Йордан Рогачев е изпратил искане до кмета на Карлово за събаряне на незаконни постройки в селата Розино и Христо Даново. От общината не са предприели действия.

Припомняме, през юни 2019 г. имаше масово сбиване между два цигански клана в пловдивското село Розино. Причина за напрежението бе скандал между циганските фамилии Сребреви и Искендерови.