На 12 септември се възстановява изцяло движението по обновения участък на бул."България" от бул."Тодор Каблешков" до Околовръстен път в посока център. Положен е последният износващ пласт асфалт по трилентовото трасе на бул."България", което над 1380 м. С пускането на този участък се възстановява цялостното движение по булеварда.

Това лято са изцяло рехабилитирани и обновени в двете посоки участъците на бул."България" от бул."Гоце Делчев" до бул."Тодор Каблешков", както и от "Тодор Каблешков" до Околовръстен път в посока кв.Бояна и от Околовръстен път до моста на р.Боянска /ул."Даскал Стоян Попандреев"/. Извършен е и ремонт на надлеза над ул."Васил Стефанов". Във всички ремонтирани участъци е поставена метална мрежа с цел здравина на пътното платно, положена е нова асфалтова настилка.

Продължава работата по обновяване на тротоарите и обособяване на велоалея. Остава да се извърши рехабилитация на всички кръстовища, както и на детелината при Околовръстен път, което се предвижда да се направи през следващия строителен сезон.

След отварянето на движението по бул."България" ще започне изграждане на канализация по ул."Боянски водопад", която ще бъде затворена за пътни превозни средства. Изграждането на канализацията е част от разширението на бул."Тодор Каблешков", което се изпълнява в момента до ул."Деян Белишки".

За осигуряване на входно-изходните връзки с кв."Манастирски ливади - изток" освен през ул."Златните мостове", която е отворена от 5 септември, се осигурява връзка и през ул."Костенски водопад" към бул."Тодор Каблешков", а също така и от ул."Флора" и ул."Васил Стефанов" към бул."България". Отваря се и южното платно на бул."Тодор Каблешков" при кръстовището с бул."България".

Изграждането на бул."Тодор Каблешков" е ключово за изпълнението на третия градски ринг. С него се изпълняват изцяло нови канализация, водопровод, улично осветление и пътна конструкция. Обособява се и велотрасе, което се свързва в мрежа с това по бул."България".

В момента се работи по проекта за продължението на бул. "Тодор Каблешков" от ул. "Луи Айер" до ул. "Емилиян Станев", с изграждането на което ще завърши изграждането на участъка от третия градски ринг до бул. "Черни връх".

Фандъкова очаква ремонтът на бул. "България" да приключи до средата на септември

Фандъкова очаква ремонтът на бул. "България" да приключи до средата на септември

По думите ѝ това е последният ключов булевард в София, който се ремонтира цялостно