В стара Загора е сформирана Междуведомствена работна група, която трябва да определи стратегии за намаляване замърсяването на атмосферния въздух със серен диоксид в района на трите топлоелектрически централи на Минно-енергийния комплекс "Марица изток" и община Гълъбово.

Междуведомствена работна група е сформирана от областния управител на Стара Загора Мария Нейкова.

Първото заседание на групата ще се проведе на 31 март 2008 година от 11.00 часа в залата на ТЕЦ 2 - село Ковачево, информират от Икономически портал на региона стара Загора.

Председател на Междуведомствената работна група е заместник-областният управител Данчо Данев.

В състава на групата са включени ръководителите на Минно-енергийния комплекс "Марица изток", кметовете на общините Раднево и Гълъбово, представители на: Министерството икономиката и енергетиката, Министерство на околната среда и водите, Министерство на здравеопазването, директора на РИОСВ, директора на Областна дирекция "Гражданска защита", представители на граждански сдружения, ангажирани с проблемите по опазването на околната среда.

По време на срещата Данчо Данев ще даде информация за предприетите мерки за предотвратяване и намаляване на замърсяването на атмосферния въздух и околната среда в област Стара Загора.
Ще бъде планирана и организация на работата на Междуведомствената работна група.