Във връзка ремонта на бул. "Васил Левски" от бул. "Граф Игнатиев" до бул. "Цар Освободител" се въвеждат промени в организацията на движение.

До 24.00 часа на 03.08.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно на бул. "Васил Левски", между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "ген. Гурко" и между ул. "ген. Гурко" и бул. "Цар Освободител". Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на булеварда в същия участък.

До 24.00 часа на 03.08.2018 г. се закриват местата за почасово платено паркиране, както следва: по бул. "Васил Левски" на 50 м преди ул. "Проф. Н. Михайлов" в посока ул. "Ген. Гурко"; по бул. "Васил Левски" от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Юри Венелин".

Въвежда се промяна в режима на работа на светофарните уредби на следните кръстовища: бул. "Васил Левски" - ул. "Граф Игнатиев" - бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Васил Левски" - ул. "Ген. Гурко", бул. "Васил Левски" - бул. "Цар Освободител";

До 24.00 часа на 03.08.2018 г. превозните средства от системата на градския транспорт, преминаващи през участъка ще се движат по променени маршрути.

Автобусите по линия № 9 - в посока ул. "Ген. Гурко" ще се движат по скъсен маршрут до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Васил Левски", надясно по ул. "Шипка" и по маршрута си до Автобаза Искър;

Автобусните от линия № 84 - в посока ул. Ген. Гурко ще се движат по скъсен маршрут от пл. Орлов мост до моста при стадион "Васил Левски". В посока летище София Терминал 2 - от моста на Стадион "Васил Левски наляво" по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си;

Автобусите от линия № 94 - в посока СУ "Св. Климент Охридски" ще се движат по следния маршрут от бул. "Черни връх", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до пл. Орлов мост, обратен завой по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до бул. "Черни връх" и по маршрута си до Студентски град;

Автобусните от линия № 184 - в посока ул. "Ген. Гурко" ще се движат по скъсен маршрут от пл. "Орлов мост" до моста при стадион "Васил Левски". В посока летище София Терминал 1 - от моста на стадион "Васил Левски" наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.

Нощна автобусна линия 2 - не се променя, като преминава през ремонтния участък с автомобилите; Маршрутите на тролейбусни линии №№ 1, 2, 5 и 8 не се променят;

Автобусите по линии 9, 84, 94 и 184 ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.

Разкрива се временна еднопосочна спирка на бул. "Цар Освободител" на 50.00 метра от пл. Орлов мост за автобусна линия № 9.

Фандъкова: Тази година проектите за реконструкция в София са най-мащабни
Обновена

Фандъкова: Тази година проектите за реконструкция в София са най-мащабни

Започва разширяването на бул. "Монтевидео" в кв. "Овча Купел"

Организация на движението във връзка с изпълнението на обект: "Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в централна градска част - зона 2". От 01.08.2018 г. до 09.08.2018 г. се въвеждат промени в организацията на движение.

Забранява се влизането на пътни превозни средства, както следва: по ул. "6-ти септември" в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Ген. Паренсов"; през кръстовището ул. "Граф Игнатиев" - ул. "6-ти септември".

Променя се посоката на движение на пътни превозни средства по следните улици: ул. "6-ти септември" става с двупосочно движение в участъка от ул. "Хан Крум" до ул. "Граф Игнатиев".

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент", както следва: по ул. "6-ти септември" от ул. "Ген. Паренсов" до ул. "Граф Игнатиев".

От 01.08.2018 г. до 15.08.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни срдества по ул. "Граф Игнатиев", в участъка от ул. "Георги Раковски" до ул. "6-ти септември";

От 03.08.2018 г. до 30.09.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Граф Игнатиев", в участъка от ул. "6-ти септември" до ул. "Цар Шишман".

При изпълнение на строително монтажните работи ще се осигури пешеходна проходимост в зоната на строителните площадки, с широчина от 1.50м.

От 10.08.2018 г. до 31.08.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Георги Раковски", в участъка от ул. "Хан Крум" до ул. "Ген. Гурко", като се осигури преминаването на автомобили през кръстовище ул. "Георги Раковски" - ул. "Стефан Караджа".

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент" за времето и мястата посочени по горе.

От 10.08.2018 г. до 31.08.2018 г.се промяня маршрутът на тролейбусна линия № 9 - в посока пл. Сточна гара - от тунела при Национален дворец на културата направо по бул. "Васил Левски" до пл. "Сточна гара" и обратно по бул. "Васил Левски" до кино Одеон и по маршрута си до ж.к. "Борово".

Тролейбусите ще спират на всички съществуващи спирки по променения участък от маршрута.