"И тази година имаме изключително мащабни проекти за реконструкция на инфраструктурата в София. Всяка година се правят сериозни проекти, но тази година се събраха повече. Двата най-големи са тези за реконструкцията на улица "Граф Игнатиев" и площада около храм-паметника "Св. Александър Невски". Това заяви пред БНТ кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Фандъкова се повози на нов хибриден автобус

Фандъкова се повози на нов хибриден автобус

Ако превозното средство бъде одобрено, купуваме 20 автобуса

По думите на столичния кмет от снощи вече е пуснато движението по булевард "Тодор Каблешков" в участъка при кръстовището с булевард "Цар Борис III". Участъкът е разширен. "Получи се 4-лентов булевард, който се надявам да облекчи движението. На практика той е част от вътрешния ринг", заяви Фандъкова.

Тя заяви и че от днес започват ремонтните дейности за разширяването на булевард "Монтевидео" в квартал "Овча купел".

"От два дни е обърнато движението и по бул. "Васил Левски" от "Граф Игантиев" до Ректората, без да е положен последния слой носещ асфалт. Така че, за един уикенд ще трябва да се затвори изцяло. Подменяме и паважа с асфалт на бул. "Пенчо Славейков" при кръстовището с бул. "Прага" заради тежкото движение. В момента този участък е затворен заради изграждане на подлеза към новата метростанция", заяви столичният кмет.

"Работи се активно", увери Фандъкова и добави, че ремонтите продължават. Тя също така благодари на гражданите за проявеното търпение и съобразяването със затрудненията в трафика.

Фандъкова: построихме 200 км водопровод и канализация - колкото "Струма"

Фандъкова: построихме 200 км водопровод и канализация - колкото "Струма"

В местността "Кръстова вада" също ще се строи

На въпрос кога ще бъдат асфалтирани улиците в квартал "Княжево" Фандъкова заяви, че програмата за кварталните улици също е много сериозна. "След като спряхме да кърпим по-голямата част от централните булеварди, стигнахме и до по-малките улици. Там има и програма за тротоари - но това изисква много време. Имаме и отделна програма за осветление", заяви кметицата.

Фандъкова посочи и че ще бъде наложена сериозна санкция за увредено дърво при ремонтните дейности на "Граф Игнатиев".

Аквапарк и минерална вода пускат в столичния парк "Възраждане"

Аквапарк и минерална вода пускат в столичния парк "Възраждане"

Собственик на земята е частно дружество