За последните години изградихме 200 км водопроводи и канализации, колкото магистрала "Струма". Това каза пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

Изградени са около 50 км в Симеоново, инвестирани са около 7 млн. лв. В квартал "Витоша" Симеоново започна изграждането на отливен канал. Бул. "България" се нуждае от цялостен ремонт, гледаме да не се блокира на 100% движението, обясни тя.

Ремонтират 26 детски градини и училища в София

Ремонтират 26 детски градини и училища в София

В София европейските пари отивали направо при хората

За изграждане на метрото се работи в срок, над половината тунели от третия лъч са прокопани от пробивната машина, уточни тя. Очаква се 8 км до края на следващата година и още 4 км в "Овча купел" до Горна баня - в началото на 2020 г. да бъдат готови.

Фандъкова показа новия влак за третия лъч на метрото

Фандъкова показа новия влак за третия лъч на метрото

Първият от общо 20 влака вече е в София

Фандъкова обясни, че за третия метродиаметър ще бъдат използвани модерни, енергоспестяващи влакове от най-ново поколение.

По повод летните ремонти в София тя обяви, че на бул. "Тодор Каблешков"  се асфалтира разширението. Бул. "Васил Левски", отсечката от "Граф Игнатиев" до ректората, ще бъде готов до началото на август.
Бул. "България" се нуждае от цялостен ремонт, но заради огромни тапи, които биха се образували, се прави поетапно. Фандъкова отправи молба гражданите да се намерят други маршрути. Правим възможност да приключим през лятото.

Контейнерите за боклук на столичната "Солунска" отиват под земята

Контейнерите за боклук на столичната "Солунска" отиват под земята

Големи санкции обеща Фандъкова при некачествен ремонт на центъра

Проектирана е и е осигурено финансиране за детска градина в "Манастирски ливади". В местността "Кръстова вада" също ще се строи. Тази година се откриват 3 нови детски градини. Отпускат се 23 млн. лв. за 9 нови детски заведения. Осигурени са 16 000 места в детските градини.