Българското бебе Николай кацна на Летище София. Детенцето, родено по време на полет от Богота до Франкфурт, пристигна в България със своето семейство.

Малкият Ники, роден на 26 юли 2017 във въздуха по време на полет на Луфтханза, пристигна в България със щастливите си родители - майката Десислава, таткото и по-големия му брат.

Българче се роди на борда на самолет

Българче се роди на борда на самолет

Малкият Николай се родил някъде над Атлантическия океан

Бебето Ники се роди при полет над Атлантическия океан, 38-годишната българка Десислава тогава е била в 35 гестационна седмица и не е очаквала раждането.

Часът на раждане на детето е 10:37 координирано универсално време. Височината на полета по време на раждането над Северния Атлантик била около 11 800 м.

Самолетът излита от колумбийската столица Богота на 25 юли в 21:00 местно време с общо 191 пътници и 13 членове на екипажа, а каца със 192 пътници.

Раждането протекло без усложнения и съдействие за него оказали от кабинния екипаж и трима лекари, които са били на борда като пътници.

Българчето, родило се по време на полет, ще бъде с уникален паспорт

Българчето, родило се по време на полет, ще бъде с уникален паспорт

Координати на раждането - 49 градуса северна ширина и 21 градуса западна дължина

За да предостави на майката и новороденото възможно най-бърза медицинска грижа, капитанът на полета решава да направи междинно кацане в Манчестър.

Момченцето е с българско гражданство, а по-интересната част е, че в паспорта му като място на раждане ще бъдат записани географските координати на събитието - 49 градуса северна ширина и 21 градуса западна дължина, съобщи преди две седмици Александър Толвет, регионалният мениджър на авиокомпанията.

За да е върне в България малкият Николай отново "летя" на височина, близка до тази, на която се роди.

"Много сме щастливи да посрещнем малкия Николай за първи път на родна земя. Всички ние от Луфтханза му пожелаваме крепко здраве, прекрасно детство и да открие красотата и любовта към летенето" - сподели Толвет.