Няма спорни моменти за колата на НСО в насрещното, това е правителствено трасе. 
Това обяви пред Нова ген. Румен Миланов - бивш началник на "Пътна полиция", Националната служба "Жандармерия", НСБОП, Национална служба за охрана (НСО) и на БОРКОР.

"Няма спорни моменти, че автомобилът на НСО е спрял в крайна лява лента по посока на движението на столичния булевард "Фритьоф Нансен", който е с еднопосочно движение", посочи той.
Според него обаче случаят се преескпонирал и съпругата на държавния глава Румен Радев не е била в колата.

Авторът на клипа с колата на НСО: Десислава Радева пътуваше с автомобила

Авторът на клипа с колата на НСО: Десислава Радева пътуваше с автомобила

Богдан Асенов опонира на Радева...

Припомняме, за инцидентът беше съобщено в социалната мрежа "Фейсбук". Гражданин е заснел клип, на който се вижда как служител на пътна полиция е спрял кола на НСО, която се движила в насрещното платно на движение.

На записа се виждат шофьор и жена, което даде повод за предположения, че става въпрос за колата на съпругата на президента Десислава Радева.

"Ако след 2-3 часа отидем на същия булевард, ще видим два-три автомобила, които са спрели по същия начин", констатира Михайлов и добави, че булевардът е част от правителственото трасе.

От цялата ситуация се вкарват политически компоненти, които бившият началник на "Пътна полиция" и НСО не приема. 

"Когато се трепат големите мафиотски фамилии, никога не посягат на жената и децата, това го правят само кокошкарите", отсече Миланов.

Кола на НСО в насрещното, а шофьорът спори с катаджия
Обновена

Кола на НСО в насрещното, а шофьорът спори с катаджия

Случаят се проверява от службата

Когато автомобилът на НСО със светлинен и звуков сигнал, може да нарушава правилата за движение, като не застрашава безопасността на движението и живота на хората. Трябва обаче да се знае с каква цел се прави това, посочи още Миланов.

Той призова, че трябва да се вземат мерки относно неправилното използване на режима за специално движение от служители на НСО.