Русенци се оплакват, че след мащабни ремонти на улиците част от пътните знаци липсват, което създава транспортен хаос, съобщи БНТ.

Те обясняват, че и към момента има участъци, които са затворени и се асфалтират, но не са обозначени с предупредителни табели.

По думите им всеки месец от "Пътна полиция" изпращат до общините и Агенция "Пътна инфраструктура" между 30 и 40 писма за нередности, които трябва да бъдат отстранени.

Улица "Княжеска" е двупосочна, но заради ремонт на една от пресечните й улици и забрана за навлизане по другите две, тя се оказва "път без изход". А фирмата изпълнител не е сметнала дори за необходимо да постави знак за ремонта, обясняват русенци.

От Пътна полиция заявяват, че вече има глобени.

Старши инспектор Стилиян Станев, началник група в Сектор "Пътна полиция", пояснява, че на фирмата, която е изпълнявала асфалтирането на тротоарите в града, са й съставен три акта. Като санкцията е в размер от 2 до 7 хиляди лева.

Санкционирани са и шофьори, които не спазват времената организация.

Освен съответната глоба законът предвижда и лишаване от правоуправление, допълва инспекторът. Той съветва гражданите при установяване на липсващи знаци или информационни табели да подават сигнал на тел. 112.