Бившият премиер на България Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита представиха автобиографичната книга "Симеон II. Една необикновена съдба" в Истанбул. Това съобщиха от пресофиса на бившия министър-председател. Турският превод на книгата бе в отговор на проявения интерес преди време лично от президента на корпорацията "Коч" Мехмед Омер Коч.

Книгата е публикувана от едно от най-големите турски издателства "Yapı Kredi Yayınları". Представянето беше в сградата на фондацията на фамилията Коч, които имат дългогодишно приятелство със семейството на Сакскобургготски още от времето на Царица Йоанна.

Специално за премиерата се присъедини и старейшината на семейството, г-н Рахми Коч. Сред гостите бе и Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей. Симеон Сакскобургготски го познава от преди 40 години, когато той е бил митрополит в Мадрид. На събитието присъстваха също така много представители на бизнеса, културните среди, дипломати и българи, живеещи в Истанбул.

Мемоарите на Цар Симеон бяха представени от известния историк и водещ на множество телевизионни предавания проф. Илбер Ортайлъ.

В деня след представянето на книгата Симеон и Маргарита разгледаха богатата библиотека на Koç University"s Research Center for Anatolian Civilizations (ANAMED), изследователски център за културно-историческото наследство на Турция.