Пловдивския общински съвет разкри измама с благотворителна инициатива в помощ на болни деца, информира БНР.

Съветниците отказаха да предоставят безвъзмездно зала "Колодрума" за благотворителния концерт на 19 октомври, каквото искане е постъпило от Сдружение "Всички заедно за една кауза". Причината за отказа са засечени фалшиви данни в документацията.

Съмнението било породено от документа на комисията, от чието име се представял като главен секретар Венцислав Манчовски, тъй като поставените печати били на студентска организация за образователен обмен от Благоевград и на българо-виетнамска промишлена организация.

По думите на председателя на общинския съвет Савина Петкова, в направеното предложение се твърди, че благотворителната инициатива се осъществява под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева и с подкрепата на Националната комисия за ЮНЕСКО.

"Установихме, че националната комисия на ЮНЕСКО не знаят, че са патрон и не са взимали подобни решения", заяви Петкова.

Тя допълни, че мандатът на досегашния главен секретар на ЮНЕСКО госпожа Андреева, е изтекъл и се чака друг главен секретар, но не и въпросния господин Манчовски.

Представители на сдружението, които присъствали на сесията в общинския съвет заявили, че са били подведени.

Те признали, че до момента са продали около 2 000 билета на цени от 10 и 20 лева, и уверили, че ще върнат парите на хората.