Жители на софисйкото с. Мрамор, организират протест срещу умъртвяването на животните на територията на селото.

"В София няма регистрирано огнище на африканска чума по свинете, нито сред домашните животни, нито сред дивите свине", пишат те до редакцията на news.bg.

Димов не се притеснява от екокатастрофа заради чумата по свинете

Димов не се притеснява от екокатастрофа заради чумата по свинете

ЕК съди България за мръсен въздух, но Димов ще покаже напредък, след лятната ваканция

Протестиращите настоява изпълнителната власт бързо да изработи механизъм за изкупуване на прасетата, отглеждани по модел "заден двор" на пазарна цена, за да се подпомогнат собствениците и да спре социалното напрежение.

Те информират, че са изпратили информация за техния протест и до омбудсмана Мая Манолова и са я поканили да присъства. Протестът е насрочен за неделя, от 11 часа пред кметството на село Мрамор.

Пътят Ямбол-Сливен продължава да бъде затворен повече от 40 часа заради протести срещу унищожаването на прасета от личните стопанства, съобщава БГНЕС. Движението от Сливен към Ямбол и към автомагистрала "Тракия" се извършва по обходни маршрути. Протестът ще продължи до удовлетворяване на исканията на хората.

Борисов: Компенсираме свиневъдите с 300 лева на двор

Борисов: Компенсираме свиневъдите с 300 лева на двор

Той обеща по време на срещата с кметовете от област Пазарджик

Жителите на ямболското село Тенево блокират пътя Ямбол - Граничен пункт "Лесово", протестират срещу заповедта за унищожение на прасетата от личните стопанства, съобщава БНТ.

Протестиращите са взели решение пътят от и към Лесово да не бъде затварян през почивните дни. Пътят до село Тенево обаче ще бъде затворен до обяд. Те обмислят да се присъединят към блокадата на недоволстващи от село Крушари.

Стопаните не са съгласни с краткия срок за клане на животните заради африканската чума и няма да допуснат ветеринарните служби в дворовете си. Протестиращите настояват срока за клане на животни да се удължи до ноември.

Нинова: С 300 лв. Борисов се подиграва с тревогите на хората

Нинова: С 300 лв. Борисов се подиграва с тревогите на хората

"Българи, не се поддавайте на манипулации и разделение", зове лидерът на БСП