СЕМ разпореди предаването „Цената на истината" по „Нова телевизия" да се излъчва след 23 часа.

Проверка на медийния регулатор е показала, че такива предавания, които могат да засегнат физическото, умственото и моралното развитие на малолетните и непълнолетните, следва да се излъчват между 23,00 и 6,00 ч. и да са ясно обозначени чрез предхождащ ги аудио- и/или аудио-визуален знак или да се идентифицират с визуален знак през цялото време.

Всички броеве на предаването от периода на наблюдението започват с цифрово обозначение "12" и текст "Внимание, родители! Препоръчителен родителски контрол", като с това предварително указват за неподходящо за тази възрастова група съдържание, но и за час на излъчване след 22.00 ч, констатират от СЕМ.

Из решението на СЕМ:

За темите в „Цената на истината"...

Селекцията на участниците според скандалното в техните лични истории отразява стремежа на екипа да шокира аудиторията.

Обвинения в отровителство, признания за ексцентрични сексуални преживявания, агресия, измами, ненавист към родителите, хомосексуален секс, безотговорност към децата, прелюбодейства, клевети, перверзни сексуални фантазии, наркотици, лъжи и доминиращата над всичко жажда за пари - такава е палитрата на темите.

Същевременно непълнолетни и малолетни бяха включени в три броя: като гости в студиото за подкрепа на участника на 16 и 23 септември, а на 24 септември беше заснета в документален епизод 11-годишната дъщеря след решението за развод на родителите (Роберт Симеонов и Малина).

Разпореждането подлежи на обжалване чрез председателя на Съвета за електронни медии пред Административен съд - София град в 14-дневен срок от деня на съобщението за изготвянето му.