Новият шеф на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов не изключи сливане на БНР и БНТ, съобщи kafene.net

Той обаче уточни, че няма да се възстанови някогашният Комитет за телевизия и радио.

Трябва да ги мислим по-скоро като Би Би Си, коментира медийният експерт пред БНТ.

"Двете обществени медии могат да обединят в някаква степен администрацията си, защото в условията на цифровизацията ще бъдат своеобразен анклав в другите медии", каза Лозанов.

"Засега се изчаква новият Закон за радио и телевизия, който ще даде възможност и да се открие процедурата за избор на шеф на БНТ", каза Георги Лозанов.

"Конфликт на интереси при мен не съществува, заяви той по повод факта, че сестра му Олга Лозанова е програмен директор на Нова телевизия. Сестра ми действително работи в медия, но не е собственик, тя е наемник", аргументира се шефът на СЕМ.

Лозанов каза още, че когато преди години пак е бил член на регулаторния орган, тогава НСРТ, сестра му пак е работила в Нова.

За да не бъде обвиняван в конфликт на интереси, Лозанов е излизал от заседанията на Съвета, когато е бил обсъждан казус, свързан с медията. Той обеща да прави това и сега.

Има логика да се намали броят на членовете на СЕМ в условията на криза, каза още Лозанов. Според него това ще повиши ефективността, но в никакъв случай не бива да се извърши механично.