С желязна логика трябва да се подхожда спрямо мерките, които се въвеждат и когато те се отпускат. За това настоя в студиото на БНТ зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Въпреки че той е привърженик на по-строгите мерки и ограничения в условията на епидемия, смята, че когато се взима решение за ограничаване и освобождаване на определи браншове трябва да се подхожда прагматично.

"Не виждам смисъл в това на 4 февруари да бъдат върнати големите ученици в училище, а да не бъдат отворени ресторантите и кафенетата", заяви Симеонов и обясни, че рискът е винаги там, където голяма група от хора общуват помежду.

Заведенията и дискотеките не са приоритет за Ангелов

Заведенията и дискотеките не са приоритет за Ангелов

Предстои среща на Ангелов и Сачева

Според него рискът от заразяване в ресторантите не е по-голям, отколкото в училищата. Затова и според него нищо лошо няма да се случи, ако ресторантите работят до 22.30 часа. Нощните заведения задължително трябва да бъдат затворени, защото там рискът е много голям, като на пълен стадион.

Не трябва да се стига до крайни мерки и до заплахи, трябва диалог, призова лидерът на НФСБ по повод заплахата на двете асоциации да пристъпят към гражданско неподчинение, ако здравните власти не им дадат решение, което да ги устройва днес.

Заведенията да отворят на 1 февруари, настояват от бранша

Заведенията да отворят на 1 февруари, настояват от бранша

Предлага се дискотеките да заработят от 12 февруари

Има сериозни пропуски и недостатъци, но това е работа на отделните министерства, министри и на ръководствата на отделните министерства, за да може средствата в помощ на бизнеса да стигат навреме, посочи Валери Симеонов. Нека да не се фиксираме върху пропуските и проблемите, които не са решени, защото имаме нов щам на вируса, за който все още нямаме никакъв алгоритъм, каза още той.

Твърдите ядра да решат изборите, очаква лидерът на НФСБ

Твърдите ядра да решат изборите, очаква лидерът на НФСБ

Видеонаблюдението гарантира втори "Костинброд"