Утре предстои среща на здравния министър Костадин Ангелов и колегата му от социалното министерство Деница Сачева. Целта ще бъде да се обсъди разпускането на мерки спрямо актуалната епидемична ситуация.

Пред журналисти днес, след като му бе поставена втората доза от ваксината срещу коронавирус, Ангелов коментира исканията на хотелиери и ресторантьори за отваряне на обектите им.

"Война не се печели със заплахи, тук мотивът е много сериозен. Моят дълг е да запазим и съхраним човешкия живот. Дали ресторантьорите или хотелиерите ме одобряват, няма никакво значение", каза Ангелов и обясни, че всяка една от мерките, когато се разхлабва или когато се обсъжда такова разхлабване, трябва да се гледа в цялост картината и до какви резултати ще доведе това.

Костадин Ангелов: Политически мераклии и социални лешояди ни атакуват за ваксините

Костадин Ангелов: Политически мераклии и социални лешояди ни атакуват за ваксините

Правителството не се ръководи от фирма, а от вид ваксини за всички, категоричен той

"Ние сме си направили приоритети. Заради коронавируса ще бъдат малко по-различни - образование, здравеопазване, спорт; ресторанти и хотели са много важен бранш, но не са наш приоритет", каза министърът.

Костадин Ангелов заяви и че са постигнати добри резултатите до този момент, но "да не ни изиграе нетърпението лоша шега".

"Българите си имат една поговорка - "Власите се давят на края на Дунава", нека бъдем разумни", призова Ангелов.

Хотелиери пред фалит, в министерството създават Туристически информационен център

Хотелиери пред фалит, в министерството създават Туристически информационен център

Само общоевропейско решение може да наложи искане на ваксинационен паспорт за туризма