НФСБ не са отишли на консултациите при президента Румен Радев, посветени на безопасното провеждане на парламентарните избори, за да не поставят държавния глава в оперетата "Аз съм значим и важен". Смисълът на тези консултации е Радев всеки ден да се показва по телевизора - това е. Според лидера на НФСБ изборите са предопределени от твърдите ядра на две политически партии - ГЕРБ и ДПС.

По думите му правилното решение би било изборите да бъдат изместени максимално напред във времето, а като примерна дата той посочи 28 май. "Подвластен на своите емоции и амбиции президентът взе грешно решение. "Президентската институция не може да излезе от желанието си за отмъстителност и реванш, като затова предложи 4 април за провеждането на парламентарните избори, а не на 28 март", отбеляза Симеонов в студиото на БНТ.

Според него независимо дали изборите ще се проведат на 28 март или на 4 април много хора няма да отидат и няма да рискуват да гласуват.

Очаква се ниска избирателна активност през март

Очаква се ниска избирателна активност през март

Изборите нямало да са лесни, но не били и невъзможни

Според Симеонов гласуването по пощата е поредната щуротия, а видеонаблюдението на броенето на бюлетините също е поредната неразумна идея. Това е една хубава идея на пръв поглед, но хубава за хората, които не разсъждават практически, каза Симеонов. Той смята, че ако се въведе видеонаблюдение при броене на бюлетините, щял да се повтори случаят "Костинброд".

НФСБ винаги са били в непрекъснат диалог с коалиционните си партньори от Обединени патриоти за съвместно явяване на изборите. За евентуални други коалиции е трудно да се говори.

Валери Симеонов видя игра в един отбор на Радев с ГЕРБ

Валери Симеонов видя игра в един отбор на Радев с ГЕРБ

Валери Симеонов очаква победа на ГЕРБ с голямо мнозинство на 4 април