Иван Кристоф, известен като Човека паяк, обяви през седмицата, че ще дари 100 000 лева за спасяването на алпиниста Боян Петров. "Оказа се, че те не искат пари. Даже въобще не е ставало въпрос за това. Той е застрахован, така че защо се искат пари", парите са предназначени за компанията, собственик на хеликоптера коментира пред НоваТВ Кристоф.

"Аз вярвам в държавата, а не на жени, които не познавам. Когато се плаща за хеликоптери, ти плащаш директно на тях. Оказа се обаче, че тези пари са предплатени от застраховката на експедицията", обясни той.

Радослава Ненова, жената до Боян Петров, обясни във "Фейсбук", че не познава Кристоф и няма връзка с него и от МВнР не знаели за него и няма преведени пари по сметката, която тя обяви.

Кристоф от своя страна също отговори във "Фейсбук": "Поел съм ангажимента със свои 100 000 лева да покрия хеликоптерната застраховка от 50 000 долара. От вчера съм в контакт с хеликоптерната компания и кореспонденцията си с тях съм препратил на приятелката на Боян Петров (която странно защо твърди че не сме се чували). В контакт съм и с Външно министерство и превод на сумата ще извърша директно и единствено на хеликоптерната компания чрез Външно министерство! Не съм поемал ангажимент да превеждам суми по лични сметки! Вярвам, че това е пътят парите да отидат по предназначение"

Боян Петров не е открит в лагер 2 на Шиша Пангма
Обновена

Боян Петров не е открит в лагер 2 на Шиша Пангма

Издирването продължава