Боян Петров не е открит в лагер 2, не се потвърждава и първоначалната информация за палатка в лагер 3 под Шиша Пангма, видяна от спасителите. Хеликоптер е в готовност, а шерпите се придвижват към върха, съобщава БТВ. 

Забелязани са и няколко подозрителни обекта под върха в Хималаите, по пътя където изчезна българският алпинист Боян Петров. В лагер 2 бяха забелязани две окопани палатки и шерпите се придвижваха бързо за да проверят.

По-рано бе съобщено, че до няколко часа спасителите, издирващи Боян Петров трябва да претърсят втория лагер на връх Шиша Пангма. Тази сутрин два хеликоптера провеждат издирване и се презареждат с гориво, съобщава БНР.

БНТ съобщи тази сутринта, че спасители са тръгнали от лагер 1 към лагер 2, където има надежда да се намира Петров. До момента няма информация за него, но се очаква времето днес да е по-благоприятно от вчера, въпреки вятъра.

80 китайци търсят Боян Петров

80 китайци търсят Боян Петров

Президентът се среща с посланика на Китайската Народна Република

Хеликоптерите са кръжали дълго над лагер 2 и са се насочили към лагер 3, успели са да стигнат малко под върха. Времето и силния вятър са принудили двата хеликоптера отново да преустановят мисията по въздух и са се отправили към базата в Катманду, съобщава НоваТВ.

Китай разреши два непалски вертолета да издирват алпиниста ни Боян Петров

Китай разреши два непалски вертолета да издирват алпиниста ни Боян Петров

Разрешението е до 13 май