От китайска страна 80 души търсят българския алпинист Боян Петров. Това стана ясно от думите на китайския посланик в България Джан Хайджоу. 

Президентът Румен Радев се срещна с посланика на Китай у нас Джан Хайджоу. Двамата обсъдиха спасителната операция, която се води за намирането на българския алпинист Боян Петров.

3 хеликоптера се включиха в операцията за издирване на Боян Петров

3 хеликоптера се включиха в операцията за издирване на Боян Петров

Всички алпинисти в района са в готовност…

По време на срещата на "Дондуков" 2 с посланика Китайската народна република запозна държавния глава с хода на спасителната акция за откриване на изчезналия български алпинист. Стана ясно, че от китайска страна участват 80 спасители, както и хеликоптери.

Припомняме, хеликоптери излетяха от Китай, за да издирват алпиниста Боян Петров, който е в неизвестност под хималайския връх Шиша Пангма.

Спасителната операция за Боян Петров продължава с пълна сила

Спасителната операция за Боян Петров продължава с пълна сила

Очакват сателитната снимка

Хеликоптерите обаче са възпрепятствани от лошото време, съобщи БНР. Те ще останат на земята на територията на Китай до утре, когато се надяват метеорологичните условия да позволят издирването. Шерпите са достигнали първия лагер и ще пренощуват там. Надеждите са, че утре ще могат да достигнат лагер две, където Боян може да се укрива. 

Всички алпинисти в района са обявили готовност да се включат в издирването.