Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе среща с ръководството на Българския спортен тотализатор (БСТ). След нейния край той обяви, че изпълнителния директор и членовете на Управителния съвет на дружеството ще бъдат уволнени. Василев заяви, че ще се възползва от възможността, която му дава Законът за публичните предприятия за предсрочно прекратяване на мандата им.

Пред журналисти министър Радостин Василев сподели, че това ще се случи с едноличен акт, поради нежеланието на останалите да се разделят със заеманите от тях позиции по взаимно съгласие.

Той коментира и защо взима това решение.

"Аз съм принципал на това дружество и смятам, че бих могъл да поддържам по-добра комуникация с ръководството. Предпочитам да съм в по-тесен контакт с нови хора в самото дружество, както и във всички дружества, свързани с ММС", заяви министърът на младежта и спорта.

Шефът на тотото оставя дружеството с рекорден капитал и чака уволнението си

Шефът на тотото оставя дружеството с рекорден капитал и чака уволнението си

Остава отворен обаче казусът с отстраняването на Петров от поста

Радостин Василев беше категоричен, че очаква по-високи печалби от страна на БСТ. Причината е, че дружеството реализира държавната политика в хазарта.

"Шансът за развитие на тотализатора е повишаване на неговата дейност и във връзка с организацията на лотарийните игри. Не знам защо някой е говорил за либерализация на пазара. Това са измислици и лъжи. Това дава шанс на дружеството да има силата да може да изкарва повече средства. Всяко друго решение би го обезкървило, както беше дълги години преди това", каза Василев.

Министърът ще коментира с новото ръководство на БСТ възможностите за по-свободна работа на тотализатора и възможността той да заеме на по-голяма територия на пазара.

"Ще направя всичко необходимо това дружество да реализира печалба, която приляга на монополист на пазара", заяви той.

Радостин Василев обяви, че ще назначи независим одит на БСТ и че ще подложи на анализ абсолютно всички договори, приходи и разходи на тотализатора.