Кулминацията на празника в София в Новогодишната нощ да бъде след 22 часа на пл. "Княз Александър I", където ще се проведе тържественият концерт-спектакъл "Сцена под звездите", организиран от БНТ и Столичната община.

СДВР предприема мерки за опазване на обществения ред и сигурността на столичани, гостите на града и на празнуващите, които ще се съберат на площада, за да посрещнат новата 2016 г.

В непосредствената охрана преди, по време и след приключването на концерта са ангажирани необходимия брой служители на реда. В района около площада ще бъдат изградени 10 контролно-пропускателни пункта, на които пристигащите ще бъдат проверявани. За по-голямо удобство на хората КПП-та ще бъдат разположени на всички възможни места около пл. "Княз Александър I".

Пропускането на зрители ще започне в 19.00 часа. Няма да бъдат допускани хора, употребили прекомерно количество алкохол, носещи оръжие, стъклени бутилки, пиротехнически изделия и други опасни предмети

На площада ще има пет екипа огнеборци и медицински екип на столичната пожарна, готови да окажат помощ на гражданите, ако това се наложи.

Във връзка с концерта се въвеждат промени в организацията на движение в района на площада:

- От 8.00 часа на 31 декември до 6.00 часа на 1 януари се забранява престоят и паркирането на превозни средства на паркинга между Национална художествена галерия и сградата на Народно събрание 2.

- От 08.00 часа на 31 декември до 16.00 часа на 1 януари ще бъде забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на колите със специален режим, както следва: - бул. „Цар Освободител” между пл. „Независимост” и ул. „Г.С. Раковски”; - ул. „Аксаков” между улиците „Георги Бенковски” и „Дякон Игнатий”; - ул. „Георги Бенковски” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”; - ул. „Княз Александър І” между ул. „Съборна” и пл. „Княз Александър І”; - ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”.

- Закрива се паркинг „синя зона” и „служебен абонамент” за времето и на местата, посочени по-горе. 

Нека заедно не допуснем нарушения и неприятни инциденти да помрачат празника, призовават от СДВР.