В 68-ма бригада "Специални сили" е разкрита процедура за 42 войнишки длъжности за приемане на военна служба на завършили граждански, средни или висши училища в страната и чужбина, съобщават от Министерството на отбраната.

Търсят се радиотелеграфисти, сапьори, санитари и шофьори, като вакантните длъжности са във военни формирования в гарнизон Пловдив.

Кандидатите могат да подадат заявление до 18 юни. Конкурсът ще се проведе на 25 и 26 юли и ще включва изпит по физическа подготовка, изпит тест за обща култура (100 въпроса) и събеседване. Изпитът по физическа подготовка включва лицеви опори, коремни преси, бягане совалка 10х10 м и крос 1000 м, по нормативи.

Министерството на отбраната търси 50 гвардейци

Министерството на отбраната търси 50 гвардейци

Кандидатите могат да подават документи до 8 май

Балът за класиране на кандидатите се формира от точките на изпита по физическа подготовка, теста за обща култура и оценката от дипломата. Ще се добавят точки, ако кандидатът има висше образование, ако е бил на военна служба, ако притежава военноотчетна специалност или ако владее английски език.

Повече информация за условията и необходимите документи е посочена в обявата за конкурса в интернет страницата на Министерството на отбраната, рубрика "Документи" - секция "Обяви и конкурси".