Три протеста се провеждат около Народното събрание в деня на заседанието за вота на недоверие към правителството.

Първият протест подкрепя внесения от БСП вот на недоверие срещу правителството. Пред входа на НС, откъдето влизат народните представители граждани протестират с викове "оставка" и размахват суджук, закачен на въдица.
Плакатите, които издигат недоволстващите са "ГЕРБ= корупция", "Глас срещу ГЕРБ, глас за България", "Спаси България от корупцията".

БСП вика Бойко Борисов в пленарна зала
Обновена

БСП вика Бойко Борисов в пленарна зала

Нинова: Отсъствието на Борисов от дебатите е самопризнание за корупция

В градинката до Народното събрание защитници на Истанбулската конвенция поискаха да бъде ратифицирана. Според тях нашето законодателство не давало достатъчно гаранции за защита на жените от насилие. Защитниците на конвенцията носеха плакати "Любовта не боли", "Истинските мъже не бият", "Уважавай жените", "За правото на мъжете да правят салата".

Противници на Истанбулската конвенция протестираха пред паметника на цар Освободител с плакати "Запазете децата ни", "Не на Истанбулската конвенция", "Национални предатели спрете се", "Без джендър постулати в ЕП", "Народ и президент срещу предателството".

Опашки от желаещи да изкажат мнение за Истанбулската конвенция

Опашки от желаещи да изкажат мнение за Истанбулската конвенция

Аулата на Софийския университет приюти различни мнения

По-рано днес акция в подкрепа на Истанбулската конвенция се състоя и акция в градинката пред Софийски университет, докато в СУ се провеждаше дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията.

Десетки хора изразиха позицията си. Те са обявиха категорично "за" ратифицирането на документа. Според протестиращите по темата за конвенцията са "разхвърляни целия политически популизъм е задколисие", които остават за сметка на хората. Фундаменталната цел на документа е превенция на насилието, което често се наблюдава у нас, допълват хората.

БСП и ГЕРБ с различни очаквания за дебата за вота

БСП и ГЕРБ с различни очаквания за дебата за вота

Жельо Бойчев вижда корупция, а Десислава Атанасова комична компилация от социологически изследвания