Читатели на News.bg сигнализираха за пореден проблем с полет на "Уиз еър". Този път проблемът възникнал около полет от Варна за София.

Предвиденият за тази вечер полет от Варна за София ще излети с два часа закъснение. Възможно е закъснението да бъде и по-голямо.

Пътниците, закупили билети за полета, са получили по два СМС-а. Според първото съобщение полетът щял да се отложи за 21.35 часа тази вечер. По-късно обаче хората получили и второ съобщение, според което полетът се отлага за 22.05 часа.

Полетът от Варна за София е бил заявен за 20 часа.

От "Уиз еър" пишат още, че са изпратили електронна поща до пътниците на полета, в който били посочени правата и инструкциите относно закъснението. Пътниците обаче са категорични, че подобен имейл не са получавали.

При пристигането на летището пътниците са били чекирани, но допълнително полетът е бил обявен вече за 22.30 часа.

Като обезщетение са получили минерална вода и кроасан. На изказано недоволство от пътничка, която е диабетик и не може да консумира захар, е последвало мълчание от страна на персонала.

Снимка 310762

Източник: news.bg

На сайта на Летища "Варна" няма ясна информация около възникналата ситуация.

Хората са притеснени и не знаят кога точно да отидат на летището, за да се качат на полета. Те се притесняват и дали няма да се наложи на прекарат нощта на летището.

И днес пътници на Wizz Air  останаха на летище София

И днес пътници на Wizz Air останаха на летище София

Тази сутрин 40 души не са се качали на самолета, въпреки че имат билет

Припомняме, през последните дни проблемите с авиокомпанията "Уиз еър" зачестиха. В четвъртък, 31 август, стана ясно, че 40 души са били оставени на летище "София", въпреки че са закупили билети до Лондон. На 30 август пък 23 души бяха свалени от полета си от София до Лондон.

Причините - авиокомпанията продала повече билети от местата в самолетите. Така хората, които трябвало да пътуват на 30 август получили предимство през тези, закупили билети за 31 август.

Тези рокади щели да продължат до 5 септември.

На 31 август министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" да извърши проверка на ситуацията с полетите на авиокомпания "Уиз еър".

С извънреден полет на 1 септември към Лондон бяха извозени всички пътници, за които е нямало места през деня. Проблеми обаче възникнаха с полета от Англия до България. На летището в Лондон пътниците бяха блокирани, а полетът беше отменен.

Продължават проблемите с "Уиз еър"

Продължават проблемите с "Уиз еър"

Компенсация не е била предложена, а е трябвало да купят нови билети

Стана ясно и че проблеми са възникнали и с полетите от Франкфурт до София. На 31 август компанията оставила около 20 души на летището във Франкфурт. Оказало се, че полетът до София излетял с 30 минути по-рано от обявеното.