От 1 юни до края на 2020 година Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще събира кратки видеа с благодарности до 20 секунди. Те ще бъдат монтирани в един видеоклип и ще се подготви кандидатурата на децата от България за рекордите на Гинес.

Колкото повече видеа се съберат, толкова по-голям е шансът каузата да спечели. Сумата от наградата ще бъде предоставена за подкрепа на деца без родители и за деца с изявени дарби, съобщиха от ДАЗД.

С онлайн концерт от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) отбелязаха Деня на детето. Този път събитието съчета изпълненията на талантливи деца от цялата страна с началото на инициативата на председателя на ДАЗД "Най-голямото детско "благодаря".

Инициативата "Най-голямото детско "благодаря" цели да покажем, че децата в България уважават и ценят хората до себе си - семейството си и всички тези, които се грижат за тях, които им помагат, които ги обичат и ги карат да се чувстват щастливи, каза председателят на ДАЗД, Елеонора Лилова.

Концертът, подарък от екипа на ДАЗД за всички деца от всяка точка на България, бе излъчен от 15:00 часа на живо във Фейсбук страницата и YouTube канала на Агенцията. Водещи на двучасовия видеострийминг бяха председателят на ДАЗД, Елеонора Лилова, Диян Калайджиев от Благоевград и Ванеса Филипова от Банкя, членове на Съвета на децата и малката Божидара от София.

Празникът по повод Деня на детето е под патронажа на Марияна Николова, вицепремиер по икономическата и демографската политика, назначена на подалия оставка след дълги протести на майките на деца с увреждания Валери Симеонов. По думите на Николова държавата и обществото трябва да гарантират образованието, здравеопазването, условията за творчество и спорт на децата.

Патриарх Неофит за Деня на детето: Да има взаимна любов помежду ви

Патриарх Неофит за Деня на детето: Да има взаимна любов помежду ви

Да се грижим за децата не само материално, но и духовно