За редовно сипране на тока в бургаския квартал "Сарафово" алармират жители, съобщи bTV. От 3 седмици имало непрекъснати спирания. 

По думите на жителите токът спира най-често в малките часове на денонощието, когато консумацията е по-ниска. Прекъсване имало понякога и в обедните часове.

Жителите на квартала обясняват, че вече има материални щети в домакинствата им. Мнозина от тях се оплакват, че имат изгорели електроуреди, за които предстои да платят ремонта им или да закупят нова техника.

Търговци пък се оплакват, че не могат да работят с клиенти, тъй като отнема време да стартират компютърните системи и касови апарати.

Местните подчертават, че ток няма и по улиците. Гражданите правят подписка за прекратяване на постоянното спиране на тока. Те заплашват, че ако не последват адекватни действия, ще заведат дела срещу EVN.

От EVN обясняват, че са получили само един сигнал за спиране на тока в последните 2 седмици.

Говорителят на компанията Крум Косев коментира, че продължават анализите по прекъсването на електрозахранването и се работи по отстраняването на проблемите.

По думите на кметския наместник на "Сарафово" Неделин Недялков, от енергийната компания обясняват прекъсването на тока заради птици, които се изхождат по въздушните жици.

Жители отбелязват обаче, че проблемите с тока в квартала са от години. Прекъсвания има и в съседния град Поморие.