Вече 21 дни продължава антиправителственият протест срещу третия кабинет на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. За днес организаторите обявиха, че ще опънат палатков лагер в Триъгълника на властта, който ще остане там, докато не постигнат исканията си, съобщи bTV.

"Всеки път, когато нямат аргумент се използва атака срещу личността на човек. Правят се безумни изводи и внушения. Искам да припомня, че Иванчева (б.р. Десислава Иванчева подсъдимата бивша кметица на столичния район "Младост") все още няма влязла в сила присъда - невиновна. Да, знам, че правото не е силна страна на Министерски съвет, но няма какво да направим", така един от организаторите адв. Николай Хаджигенов коментира изказването на социалния министър Деница Сачева, че той е аватар на провалени политици, укриващи се от правосъдието.

Има заявка днешното недоволство да е едно от най-многолюдните, защото е обявено като национален митинг-протест.

Още от обяд в столицата бяха блокирани 10 кръстовища, които сериозно затрудниха трафика. 

Към 19 ч. протест имаше и пред Съдебната палата в София. Той е организиран от "Правосъдие за всеки". Предварителната информация е, че двете демонстрации ще се слеят на пл. "Независимост".

Демонстрации има на много места в страната в 21-ия ден на недоволство срещу правителството. Протестиращите в Стара Загора са се организирали в автошествие. Около 150 автомобила са се отправили към Казанлък. В тях има цели семейства с деца.

В момента платното на пътя в посока към Казанлък е блокирано, но в обратна посока лентата е свободна.

Протестиращите във Варна са се отправили на шествие по улиците на града. Малко по-рано през деня над 30 демонстранти блокираха Аспаруховия мост в посока към Бургас.

Образуваха се огромни задръствания и се стигна се до пререкания между протестиращи и изнервени шофьори, но нямаше сериозни конфронтации. Към 19:00 ч. хората се насочиха към общината във Варна, където се провежда традиционно протестът.

Протест се провежда и в Бургас, където се също има шествие по главните улици и се очаква да блокират ключови кръстовища. Спонтанно демонстрантите тръгнаха към жп гарата на града и застанаха ключов пътен възел. Те са категорични, че не искат да притесняват своите съграждани, но искат оставката на правителството за общо добро. Не е обявен краен час на протеста, засега няма напрежение и полицията следва шествието.

В Пловдив протестиращите са се събрали на площад "Съединение". Гражданските организации, които стоят зад проявата, съобщиха, че това е третата най-мащабна демонстрация след началото на недоволството. Към тях се присъединяват и хора от други съседни градове.

В 20:00 ч. по план те ще тръгнат на шествие и ще блокират два ключови булеварда в града - "Цар Борис Трети" и "Шести септември". Освен оставката на правителството и главния прокурор, недоволните искат "задължително електронно гласуване" и се обявиха против въвеждането на еврото у нас.