Под заглавие „Димитров възкресява българския фашизъм" македонският вестник „Време" публикува статия, посветена на назначаването на Божидар Димитров за министър.

Припомняме, той е без портфейл, но ще отговаря за българите в чужбина.

Македонското издание припомня предложената от Димитров награда от един милион евро на македонски историк, който му представи поне един документ, доказващ съществуването на македонската нация.

Целият материал на „Време" е посветен на коментари на Божидар Димитров по повод Македония.

Цитира се казаното от историка ни, че македонската нация е създадена от комунистите през 1944 година и няма как да е съществувала от времето на Александър Македонски.

Специално място вестникът отделя на заявеното от Димитров, че като министър един от главните му приоритети ще бъде грижата за българите в Македония - чрез издаване на книги, вестници и други материали.

„Време" не пропуска да спомене, че Божидар Димитров е бивш сътрудник на ДС, известен с антимакедонските си възгледи.

В заключение вестникът споменава и за желанието на България строго да се спазва декларацията, подписана между двете държави през 1999 година.

В нея се казва, че България трябва да се грижи за своите граждани в Македония, но грижата за македонското малцинство в България е забраненя, коментира вестник „Време".