Кампанията "С колело до работа" започна от двора на Българското национално радио, похвалиха се от обществената медия. 11 служители на радиото ще могат да се придвижват до работното си място с предоставени от Центъра за градска мобилност велосипеди, в продължение на 6 седмици.

Според участниците, предимствата са здравословно придвижване, лесно паркиране, екологично опазване на природата и въздуха.

По време на откриването беше пусната монтирана наскоро иновативна велостойка и бяха предоставени 11 тестови велосипеди, сред които сгъваем и електрически модел.

Заместник-кметът на София Дончо Барбалов обясни, че има изградени 60 стойки за колелета. "Провежда се процедура за организиране на публична система за наемане на колелета под наем, така че правим максимално възможното все повече хора да използват велосипеди в града. Навсякъде, където има възможност, ще изграждаме велоалеи", увери представителят на столична община.

На работа с велосипед днес дойде и генералният директор на Българското национално радио Александър Велев. "С колелото стигам по-бързо, отколкото с кола", каза той и препоръчва всеки да ползва колело, за да се придвижва до работа, до магазина, до където и да било и да спортува.

"С колело до работа" е кампания за популяризиране на велосипедния транспорт сред служители на водещи компании в София.

74-годишен велосипедист почина след катастрофа в Русе

74-годишен велосипедист почина след катастрофа в Русе

В София днес има кампания "С колело до работа"

При друга акция също днес бяха раздадени 236 велосипеда. От инициативата „Колело за смет, за дете велосипед“ отбелязват, че желаещите да дарят колело са все повече. Някои от изпратените велосипеди са все още неремонтирани, така че до края на лятото, деца от цялата страна ще получат своите велосипеди.

Дарителите на колелета са над 300, поясни Александър Македонски, инициатор на кампанията. "През тази година се увеличават и доброволците, които участват при поправката на превозните средства", заяви Александър Македонски.

От планираните 200 колелета за кампанията, в крайна сметка са дарени и ремонтирани 236, като дори има още около 50-тина, които ще бъдат раздадени на деца в неравностойно положение до края на лятото.