Жители на местността "Ален мак" във Варна протестираха срещу откриването на център за лечение на зависимости в района, изразявайки сериозни притеснения, че новият обект ще бъде разположен на метри от домовете им и в близост до деца и учебни заведения, съобщи Нова Телевизия.

Протестиращите се опасяват, че присъствието на такъв център ще доведе до увеличаване на престъпността и ще направи района високорисков.

Местните жители са събрали близо 400 подписа против изграждането на центъра и настояват, че такъв тип наркокомуни не трябва да се намират в близост до жилищни зони и до Варненския свободен университет, който също се намира наблизо.

"Казаха ни, че в края на август ще отворят наркокомуната. И без друго тук има много престъпност, районът ще стане високорисков. Управата на университета също е против", заяви местният жител Радослав Кирков.

От своя страна, управителят на терапевтичния център "Само днес" Павел Павлов подчерта, че всички необходими разрешителни за откриването на центъра са налице и че целта им е да помогнат на зависимите. Според Павлов проблемът се корени в липсата на достатъчна информираност сред местните за същността на лечението, като той отбеляза, че опасните зависими вече са част от обществото, живеейки в домовете и улиците на града.

Протестите продължават, като жителите се събраха и тази сутрин, за да изразят недоволството си и да настояват за преразглеждане на решението за откриването на центъра.

Жителите на две варненски села протестират заради незавършен ремонт на път

Жителите на две варненски села протестират заради незавършен ремонт на път

Те ще затворят пътя Варна - Бургас в град Бяла