Над 200 хиляди автомобила се очаква да тръгнат днес на път след събралите се 3 почивни дни за Гергьовден. На всички входове на София днес ще има засилено полицейско присъствие заради очаквания интензивен трафик, съобщиха от МВР.

Автопатрулите на "Пътна полиция" през целия ден ще бъдат разположени на Владая и входовете на столицата откъм магистралите "Хемус" и "Тракия".

По информация на Института за анализ и оценка на туризма през събралите се 3 почивни дни близо половин милион българи са предприели пътуване.

Интензивен е трафикът на ГКПП "Кулата" и на "Капитан Андреево"

Интензивен е трафикът на ГКПП "Кулата" и на "Капитан Андреево"

Останалите гранични пунктове имат обичайна пропускливост

По думите на началника на "Пътна полиция" комисар Тенчо Тенев полицията има готовност за потока от автомобили, връщащи се към София. Създадена е организация на стария път за Владая в обратна посока - Перник - София. Ако се наложи, полицаите поетапно ще изключват светофари с пешеходни пътеки, така че хората да могат да влезнат с автомобилите си в София. През Владая от 10 до 20 часа ще има две ленти за тези, които се прибират към столицата.

От МВР апелират водачите да бъдат внимателни, защото на магистралите са възможни задръствания. За улеснение на трафика движението на камионите над 12 тона се ограничава от 16 до 20 часа.

Припомняме, в началото на почивните дни на АМ "Хемус" се образуваха колометрични колони от автомобили. Задръстването беше породено от ремонтни дейности при 36-и километър на магистралата в платното за движение в посока Ботевград, при виадукт "Коренишки дол", където е въведено ограничение от 50 километра в час.

Ремонт в почивните дни задръсти АМ "Хемус"

Ремонт в почивните дни задръсти АМ "Хемус"

При виадукт "Коренишки дол" е въведено ограничение от 50 км/ч

На 4 май от "Пътна полиция" съобщиха, че във връзка с празниците и очакванията за по-натоварен трафик през всички почивни дни пътни полицаи ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата в страната.

Припомняме и че от началото на настоящата седмица на територията на страната се осъществява акция на "Пътна полиция" за установяването на водачи и пътници, които не са платили глобите си към администрацията на КАТ за извършени от тях нарушения на пътя. Акцията ще продължи до 6 май.

Ако пътните полицаи констатират, че даден водач шофира без да е заплатил глобите си, униформените взимат книжката на шофьора на място. Свидетелствата на неизрядните водачи ще бъдат връщани, след като се издължат.

Шофьори недоволстват - има пропуски в системата на КАТ за глобите

Шофьори недоволстват - има пропуски в системата на КАТ за глобите

Плащаш глобата и ти взимат книжката