Във връзка с почивните дни около Гергьовден и прогнозите, че много хора ще предприемат пътуване към близки или далечни разстояния, от "Пътна полиция" призовават водачите да бъдат внимателни на пътя.

70 коли с висока скорост засекли камерите на бул. „България“ за два часа

70 коли с висока скорост засекли камерите на бул. „България“ за два часа

Пълнят Борисовата градина с полиция за честването на ЦСКА

За безпроблемното пътуване "Пътна полиция" припомня основните правила за движение по пътищата:

  1. Прегледайте основно изправността на автомобила си. Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.
  2. Вземете всички необходими документи. Заредете достатъчно гориво. Запасете се с хранителни продукти, ако пътуването ще е дълго.
  3. Пътуването трябва да е добре планирано и е по-добре да се осъществи през светлата част на денонощието. При движение по тъмно бъдете още по-бдителни. Съобразявайте скоростта. Не поставяйте предварително час за пристигане.
  4. Шофирайте винаги със съобразена скорост! Поставяйте предпазните колани!
  5. Не сядайте зад волана след употреба на алкохол!
  6. На дълъг път зад волана винаги трябва да е най-опитният водач. Не предоставяте автомобила си на неправоспособен водач!
  7. Бъдете толерантни с останалите участници в движението. Не губете търпение и не предприемайте рисковани маневри! В колона винаги се съобразявайте със скоростта на останалите. При попадане в неподвижна колона в тунел - изгасете двигателя.
  8. При инцидент на пътя, спазвайте точно указанията на контролните органи. Не се движете в аварийната лента на магистралата. Не затруднявайте с поведението си на пътя придвижването на спешна или пътна помощ.
  9. Не забравяйте да се осведомите за ремонтните дейности по пътната инфраструктура и въведените ограничения.
Катаджии дебнат за водачи и пътници с неплатени глоби

Катаджии дебнат за водачи и пътници с неплатени глоби

Служители на Агенция "Пътна инфраструктура" следят за винетки

Припомняме, от началото на настоящата седмица на територията на страната се осъществява акция на "Пътна полиция" за установяването на водачи и пътници, които не са платили глобите си към администрацията на КАТ за извършени от тях нарушения на пътя. Акцията ще продължи до 6 май.

Ако пътните полицаи констатират, че даден водач шофира без да е заплатил глобите си, униформените взимат книжката на шофьора на място. Свидетелствата на неизрядните водачи ще бъдат връщани, след като се издължат. 

Шофьори недоволстват - има пропуски в системата на КАТ за глобите

Шофьори недоволстват - има пропуски в системата на КАТ за глобите

Плащаш глобата и ти взимат книжката