Преписката за гражданството на д-р Абдулах Заргар е одобрена от комисията на Министерството на правосъдието и е препратена за разглеждане в Президентството.

Това съобщи в профила си във "фейсбук" областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Информацията си той е получил от министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов.

Припомняме, че вчера стана ясно, че директорът на Многопрофилната болница в Исперих д-р Заргар е отстранен от длъжност заради липсата на българско гражданство.

Събраха над 5000 подписа в подкрепа на директора на болницата в Исперих

Събраха над 5000 подписа в подкрепа на директора на болницата в Исперих

За да получи българско гражданство

В подкрепа на неговото желание да стане български гражданин Инициативен комитет в града започна подписка, в която се включиха близо 7 000 души.

Хората настояваха лекарят да запази поста си, тъй като е успял да възроди болница, когато е била пред закриване с с хиляди левове дългове и без персонал.

Сега се очаква решението на вицепрезидента.

Отстраниха от длъжност управителя на болницата в Исперих

Отстраниха от длъжност управителя на болницата в Исперих

Причината за това е, че той няма българско гражданство

Малко по-късно от президентството уточниха, че Комисията по българско гражданство ще предложи решение на вицепрезидента, след като се запознае с всички материали по този казус в съответствие с установените процедури.

"Президентската институция счита, че в правовата и социална държава здравеопазването и неговата кадрова политика са постоянен ангажимент на отговорните институции, а не резултат от кризисни акции", допълват от президентството.